Volg Sensa Medical op Google+
Welkom bij Sensa Medical
(0 item) - € 0,00

Uw winkelwagen is leeg

 

Cure Tape Zoom

Cure Tape (kinesiotape) 5cm x 5m diverse kleuren

Schrijf de eerste review van dit product

Met dit tapeconcept kan men naast een stabiliserend effect op gewrichten, ook spierfuncties stimuleren en revalidatievoordelen van lymfe-drainage bevorderen. Zie de productbeschrijving hieronder voor eigenschappen van deze tape.

De vermelde prijs is inclusief 6% BTW

Kies uw kleur hieronder

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 10,39
Productbeschrijving

  Details

  Cure Tape (kinesiotape) komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Hierdoor heeft de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de onderhuid, waar zenuwen, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Na weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er ontstaat een lokale zwelling welke een drukverhoging geeft op het omringende weefsel. Door deze drukverhoging wordt de bloedcirculatie verstoord en de lymfeafvoer belemmerd, waardoor de druk op de zenuwen toeneemt. De liftende werking van de Cure Tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de zenuwen neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk.

  Samenvattend kunnen de effecten als volgt ingedeeld worden:

  1 spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
  2 belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
  3 pijndemping
  4 ondersteunen gewrichtsfunctie, door: - stimuleren van proprioceptie - correcties van de bewegingsrichting - vergroten van de stabiliteit
  5 neuro-reflectoire beïnvloeding

  Het toepassingengebied mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen. Afmeting 5cm x 5m.

Extra informatie

  Extra informatie

  sanitair accesoire Nee
  Gewicht (kg) 1
  Dosering en gebruik Nee
  Veiligheidsblad Nee
  brochure Nee
Product Review

  Schrijf uw eigen review

  You're reviewing: Cure Tape (kinesiotape) 5cm x 5m diverse kleuren

Eigen tags

  Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

CMS tab